matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
;]:
2(1 +3 + 3
2
+...+ 3
2
0
1
0
) < 3
2
0
1
1
Czy lewa strona wyjdzie −1− 3
2
0
1
1
20 mar 21:45
Aga1:
1+3+9+27+ +3
2010
−−−jest to suma ciągu geometrycznego a
1
=1, q=3 n=2011
q
n
−1
s
n
=a
1
−−−wygodniejsza forma
q−1
3
2011
−1
S
2011
=1*
3−1
20 mar 21:55