matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Doprowadź do najprostszej postaci
misia:
(x+3)(x
2
−4)
Doprowadź wyrażenie do najprostszej postaci W=
x
2
+x−6
20 mar 20:59
Saizou :
(x+3)(x
2
−4)
(x+3)(x+2)(x−2)
=
x
2
+x−6
(x+3)(x−2)
20 mar 21:03
ICSP:
D : x ∊ R\{−3;2}
20 mar 21:04
asdf:
w = x + 2?
20 mar 21:04