matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funkcji
misia:
2
Narysuj wykres funkcji f(x) =
Podaj dziedzinę, zbiór wartości oraz równania asymptot.
x+3
20 mar 20:49
Aga1:
2
Wykres funkcji y=
przesuń o 3 jednostki w lewo.
x
wektor przesunięcia w= [
−3
,
0
] Teraz patrząc na ten wektor piszesz D=R−{
−3
} Zw=R−{
0
} Asymptoty x=
−3
, y=
0
20 mar 21:36