ghw
Kasia .: błagam . !
Jak się to wylicza ?
24√3 = a3 ?
Jak się wznosi pierwiastek 3 stopnia z takiej liczby ? prosze o rozpisanie ..
20 mar 20:36
Saizou : a3=24{3}
a=3√24√3
20 mar 20:38
Saizou : i ważna jeszcze wyciągnąć przed pierwiastek
a=3√3*8√2=23√3√2
20 mar 20:39
Saizou : i ważna jeszcze wyciągnąć przed pierwiastek
a=3√3*8√2=23√3√2
20 mar 20:39
Kasia .: nie rozumiem zbytnio...
20 mar 20:40
ICSP: 24√3 = 8 * 3√3 = 23 * (√3)3 = (2√3)3
20 mar 20:43
asdf: a
3 = 24
√3
a = 24
13 * (3
12)
3
a = 24
13 * 3
32
a = 8
13 * 3
13 * 3
32
a = 2 * 3
26 * 3
96
a = 2 * 3
116
gdzie mam błąd?
20 mar 20:46
Kasia .: czyli a wtedy będzie 2√3 ?
20 mar 20:47
ICSP: nom
20 mar 20:48
asdf: sprawdzi ktoś gdzie mam błąd?
20 mar 20:48
ICSP: | | 1 | |
asdf nie do 3 tylko do |
| |
| | 3 | |
20 mar 20:48
krystek: √313
20 mar 20:48
asdf: tylko w którym miejscu
20 mar 20:49
ICSP: na samym początku
20 mar 20:50
asdf: aha dobra już wiem, pewnie chodzi Tobie o 2 linijke?
20 mar 20:50
asdf: ok dzięki
20 mar 20:50
Kasia .: ok dziękuje, troche duzo rozpisywania ale cóż ...
20 mar 20:54
asdf: a to nie będzie wynik 2
3√3
20 mar 20:56
ICSP: nie
20 mar 21:01
asdf: a
3 = 24
√3
a =24
13 * (3
12)
13
a = 2 * 3
13 * (3
16)
a = 2 * 3
13 + 16
a = 2 * 3
26 + 16
a = 2 * 3{
36
a nie..dobrze

sorry
20 mar 21:03