matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fiz
Marti:
Światło rozchodzi się w pewnym gatunku szkła z prędkością v = 1,974 * 10
8
m/s. Jakie dlugosci beda mialy w tym szkle fale swietlne majace w powietrzu dlugosci λ1=0,4 μm , λ2= 0,7 μm ?
20 mar 20:20