rónanie
aaaaaaaa: 2 (x−4)= 2(2x−1) +6( x+1)
20 mar 19:27
<FF>: liczby przed nawiasami wymnozyć przez nawiasy, na jedną stronę i przyrównać do zera,
uporządkować
20 mar 19:32
aaaaaaaa: 2x−8=4x−4+6x+6
20 mar 19:35
aaaaaaaa: 2x−8=4x−4+6x+6
20 mar 19:35
LareN: No to teraz redukcja, x'ksy na jedną stronę, cyfry na drugą i wyliczasz... to nie jest trudne
20 mar 19:36
<FF>: 2 x 1 to jest 2, nie 4
20 mar 19:36
<FF>: 2x−8=4x−2+6x+6
20 mar 19:38
aaaaaaaa: ok czyli jaki wynik
20 mar 19:42
aaaaaaaa: żle mi wychodzi
20 mar 19:46
aaaaaaaa: jaki wynik
20 mar 19:59
aaaaaaaa: powieccie bo mzoze mam blad w ksiazce
20 mar 19:59
asdf: jaki Tobie wychodzi wynik? To Ci pomoge bo chyba na latwizne idziesz
20 mar 20:01
aaaaaaaa: 3
20 mar 20:01
aaaaaaaa: x=3
20 mar 20:02
aaaaaaaa: naprawde juz go robie ze sto razy i mi tak wychodzi
20 mar 20:02
asdf: nie strzelaj
daj mi twoje wyliczenia
20 mar 20:04
aaaaaaaa: po przeniesieniu jest 4x=12 u mnie wiec x=3 i w ksiazce inny wynik jest
20 mar 20:06
asdf: 2x − 8 = 4x − 2 + 6x + 6
2x − 8 = 10x + 4
−8x = 12
x = −1,5
20 mar 20:09
LareN:
*) 2 (x−4)= 2(2x−1) +6( x+1)
*) 2x−8=4x−2+6x+6
*) 2x − 6x − 4x = −2 + 6 + 8
*) ... x = ...
*) x = ...
20 mar 20:11
Tragos: lub też:
2(x−4) = 2(2x − 1) + 6(x+1) / :2
x − 4 = 2x − 1 + 3(x+1)
−x − 3 = 3x + 3
−6 = 4x
20 mar 20:14
Ewelu$$: 1/2(4x−6)=3/2x
jaki jest wynik tego równania
27 lis 18:06