funkcja f(x) = p{x^2 - 6x +9} + | x - 1|
Czołówa: Dana jest funkcja f(x) = √x2 − 6x +9 + | x − 1|. Narysuj wykres funkcji g(x)= −f(x) i
rozwiąż nierówność g(x) > bądź = −4
20 mar 19:17
Eta:
√x2−6x+9= √(x−3)2= |x−3|
f(x)= |x−3| + |x−1|
rozpatrz w przedziałach: 1/ x€(−∞, 1)
2/ x€ <1,3)
3/ x€ <3,∞)
20 mar 19:21
Czołówa: To jeszcze rozumiem, ale nie wiem jak narysować ten wykres g(x) i dalszej części
20 mar 19:24
Eta:
1/ Narysuj wykres f(x)
wykres g(x) −−−− to wykres symetryczny do f(x) względem osi OX
20 mar 19:26
Czołówa: Tak, ale jak narysować ten wykres f(x). Nie rozumiem jak to zrobić bo nigdy nie robiłem tego
typu zadania z pierwiastkiem
20 mar 19:28
Eta:

{ −2x+4 dla x€ (−
∞, 1)
f(x) = { 2 dla x€ <1,3)
{ 2x−4 dla x€ <3,
∞)
Rozwiązanie nierówności
g(x) ≥ −4 to
x€ < 0,4>
20 mar 19:42
aban: Dziękuje, jestem bardzo wdzięczny
20 mar 19:43
Saizou : Eto mam pytanie jak narysowałaś ten wykres że w tle są kratki?
20 mar 19:46
Eta:
20 mar 19:47
Eta:
Trzeba samemu popracować i ..........narysować
20 mar 19:48
Orcio: Mam jeszcze jedno pytanko, skąd ten wykres się wziął, bardzo prosiłbym o wytłumaczenie
20 mar 19:51
Eta:
20 mar 19:51
Saizou : podziwiam cię za chęci
20 mar 19:52
Eta:
20 mar 19:54