matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Tifi:
Dla jakich wartości parametru m prosta y=4 ma jeden punkt wspólny z parabolą
m+1
y=
−(x+m)
2
2
20 mar 19:09
Eta:
m+1
− x
2
−2mx−m
2
= 4 /*(−2)
2
2x
2
+4mx+2m
2
−m+7=0 a=2 , b=4m , c= 2m
2
−m+7 policz deltę i nałóż warunek Δ=0
20 mar 19:15
Beti:
m+1
rozwiązujesz równanie:
−(x+m)
2
= 4, które musi mieć Δ=0
2
20 mar 19:15