matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
malcia:
Wiadomo że P(A)=0,2, P(B)=0,3. P(AuB)=0,4 dla pewnych zdarzeń A i B. Wyznacz AnB
20 mar 18:13
Beti:
skorzystaj ze wzoru: P(AuB) = P(A)+P(B)−P(AnB)
20 mar 18:15
malcia:
czyli AnB=0,1
20 mar 18:42