matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
natsuru:
1
1
Ile to jest? Jak to zapisać w jednym logarytmie? −
ln/y/ +
ln/y−2/=?
2
2
20 mar 18:02
ewa:
1
1
1
1
|y−2|
−
ln|y|+
ln|y−2|=
(ln|y−2| − ln|y|)=
ln(
)=
2
2
2
2
|y|
=ln
√
|y−2|
|y|
20 mar 18:13
Beti:
a co to są te ukośniki − nawiasy, wartość bezwzględna,...
20 mar 18:13