zad
minn: Mam prośbe mógłby mi ktoś sprawdzić czy dobre mam odpowiedzi? Bo zrobiłam, a nie jestem pewna.
1. (
√3−2)
3=15
√3−26
2. (3
√2−
√3)(3
√2+
√3)=15
20 mar 17:58
ewa: 3)
| √2+1 | | √2+√3 | | 2+√6+√2+√3 | |
| * |
| = |
| = −(2+√6+√2+√3) |
| √2−√3 | | √2+√3 | | 2−3 | |
20 mar 18:20
ewa: reszta ok
20 mar 18:23
minn: Dziękuję. A reszta jest dobrze?
20 mar 18:24
minn: Ok, Dzięki wielkie.
20 mar 18:24
dero2005:
1) OK
2) OK
| | √2+1 | | √2+1 | | √2+√3 | |
3) |
| = |
| * |
| =
|
| | √2−√3 | | √2−√3 | | √2+√3 | |
| | 2+√6+√2+√3 | | 2+√6+√3+√2 | |
= |
| = |
| =
|
| | (√2)2−(√3)2 | | 2−3 | |
= −(2+
√6+
√3+
√2)
20 mar 18:25