wyszukiwarka forumowa
Jakub: Kto szuka nie błądzi
Na stronie głównej forum pojawiła się wyszukiwarka. Wpisujemy np. "ciąg geometryczny" i
dostajemy wszystkie wpisy w których występują słowa ciąg geometryczny. Słowa te nie
muszą leżeć koło siebie. Wyszukiwarka rozpoznaje też odmiany słów "ciąg" i
"geometryczny". Znajdziemy więc wpisy z takimi zwrotami jak "ciągów geometrycznych",
"ciągu geometrycznego" itd.
Wyszukiwarka zaczyna szukać od ostatnio zamieszczonego wątku, przeszukuje wszystkie
odpowiedzi w tym wątku. Następnie szuka w następnym już starszym wątku itd. Na górze po
lewej stronie, każdego wyświetlonego wpisu jest link do wątku, w którym ten wpis się
znajduje.
W pewnym sensie wyszukiwarka nadaje się do oglądania nowo zamieszczonych wpisów. Wiadomo,
że wpisy te zwykle są w "świeżych" wątkach. Wystarczy więc wpisać np. "tim:" i się
wyświetlają w miarę ostatnie wpisy.
Wyszukiwarka nie rozumie, składni znanej chociażby z googla. A więc nie ma sensu wpisywać
np.
"ciąg geometryczny"
ciąg+geometryczny
ciąg−geometryczny
Wyszukiwarka tego nie zrozumie. Po prostu wpisujemy słowa, które chcemy znaleźć
oddzielone spacją.
No i na koniec wyszukiwarka, jest dość wolna. Niestety nie mogę walnąć sobie napisu np.
"Znalezione w 0,42s" jak to jest w google. Chyba, że tą liczbę bym zwiększył 10x

Miłego szukanie.
Wesołych słonecznych i poniedziałkowo mokrych świąt

Dobranoc
11 kwi 02:14
Coma13: Bravo
11 kwi 02:16
Coma13: Dobranoc i Wesołego Jajka i świąt
11 kwi 02:17
Jakub: Dobranoc Coma13
11 kwi 02:17
Coma13: a taka uwaga...jak ktoś nic nie wpisze w białe pole a kliknie "szukaj na forum" to
algorytm się włączy i dostanie białą stronę, co pewnie spowoduje zdziwienie szukającego
11 kwi 02:23
tim: Że tobie się nie nudzi

Ułatwi to nam pracę, przy zadaniach takich samych

. Ja
jak zwykle mam uwagę xD, nie dało by się tego przenieść pod lewe menu pod grą w kropki?
11 kwi 07:31
Basia: Świetna wyszukiwarka Jakubie!
Właśnie w sekundę odszukałam zadanko, którego normalnie szukałabym zapewne z 15 minut, bo
zapomniałam nicku.
Dziękujemy i jeszcze raz wesołych świąt.
11 kwi 08:55
tim: @@@@@@@@@@@@@ JAKUB
To działa!
Wystarczy więc wpisać np. "tim:" i się wyświetlają w miarę ostatnie wpisy.
Wpisałem i są

Moje wpisy
11 kwi 09:43
tim: Nie ma w wyszukiwarce dużych liter w nickach?
11 kwi 10:15
Bogdan:
Dzień dobry.
Wielkanocny zajączek przyniósł oczekiwany prezent. Wyszukiwarka w rozwijającym się
portalu jest nieodzownym narzędziemi i bardzo się cieszę z jej uruchomienia.
Dziękuję Jakubie i życzę wszytkim Wesołych Świąt
11 kwi 11:07
krossa:
11 kwi 11:15
tim: O wprowadziłes

Nie można dodać obrazka przed załadowaniem
11 kwi 11:50
tim: @@@@@@ Jakub...
A masz już jakieś plany co do forum gdy się ono rozrośnie?
13 kwi 20:58
kobieta: Kapitalny pomysl

!
13 kwi 21:24
Coma13: może być np lista aktywnych użytkowników....albo możliwość kasowania własnych wypowiedzi,
bo czasami walnę taką głupotę że aż mi się wstyd i nie chce żeby to było w internecie
13 kwi 21:53
Jakub: Nie planuję jakiś większych zmian. Powoli będę dodawał nowe funkcje. Ale to szczegóły.
Ogólny kształt forum pozostanie taki jaki jest. Kasowanie własnych wypowiedzi niestety
odpada. Często ludzie się odnoszą do tych wypowiedzi. Po skasowaniu nie wiadomo by było
o czym jest dyskusja. Trzeba uważać co się pisze
13 kwi 22:05
Coma13: ale ja nie odróżniam + od − czasami bo mam zaburzenia pracy mózgu
13 kwi 22:08
Jakub: e taaam, jesteśmy tolerancyjni
13 kwi 22:20
tim: Może chociaż edycja, żeby można poprawić? Ale wtedy musiała by być rejestracja. Ktoś
kiedyś podał pomysł, że rejestrują się ci co chcą, a reszta jako goście.
Coma13 Lista aktywnych użytkowników − dobry pomysł
14 kwi 08:33
Eta:
22 gru 20:21
aniabb: kiedyś chyba widziałam forum na którym była możliwość edycji swojego postu dopóki się nie
pojawił następny wpis..
22 gru 21:30