matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie.
dominika:
witajcie,mam takie zadanko z funkcji
!pomocy.!Wykres funkcji linniowej f przechodzi przez punkt A=(−2;−4) i przecina os Oy w tym samym punkcie co wykres funkcji g(x)=−x
3
+2x
2
−3x+4. Podaj wzor funkcji f.
20 mar 16:18
vladimirovna:
g(0)=4 −4=−2a+b 4=b a=4 y=4x+4
20 mar 18:26