matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rfhjh
Eliza15:
wyrażenie (1−tgα*cosα)*(1+tgα*cosα) można zapisać w postaci: A.sin
2
α B.cos
2
α C.tg
2
α D.1−sinα
20 mar 15:52
Artur z miasta Neptuna:
sin
2
.... = (1
2
− tg
2
xcos
2
x) = 1 −
cos
2
= 1−sin
2
x = cos
2
x
cos
2
20 mar 15:53