matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownania;x/x+2=3-x/x; ;(2x+1)(4-8x)(x-1)/2x*-x-1 =0
maria:
20 mar 15:38
maria:
wykonai dzialania a)4x+5/x*+3 −3+4x/x*+3 =b)3x−1/2x+4 +x/x+2= c)2x*−8x/6x−3 * 2x−1/x−4 =d)9x+9x*/5x+10: 18x/4x+8=
20 mar 15:47