matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Help
Eliza15:
√
2−
√
2
Wiedząc, że sin 22
o
30'=
podwaj wartość 22
o
30':
2
√
3
+3
A.
6
√
3
+1
B.
2
C.1+
√
3
√
6
+3
D.
6
20 mar 14:54
Aga1:
Czegoś w zadaniu brakuje.
20 mar 14:56
Eliza15:
√
2+
√
2
A.
4
B.
√
2+
√
2
2+
√
2
C.pierw.
2
√
2+
√
2
D.
2
20 mar 15:06
Aga1:
Może trzeba podać cos22
0
30
'
?
20 mar 15:10
Eliza15:
trzeba podać wartość 22
o
30'
20 mar 15:12
Eliza15:
cos*
20 mar 15:12
Aga1:
sin
2
α+cos
2
α=1 cosα=
√
1−sin
2
α
, dla kąta ostrego
√
2−
√
2
2−
√
2
(
)
2
=
2
4
2−
√
2
cos22
0
30
'
=
√
1−
= (wszystko pod pierwiastkiem , nie tylko 1.)
4
√
4−2+
√
2
√
2+
√
2
=
=
4
2
20 mar 15:20