matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Dora:
Wartość wyrażenia cos
4
alfa−sin
4
alfa dla 30st.
20 mar 13:58
Artur z miasta Neptuna:
1
cos
4
x − sin
4
x = (cos
2
x − sin
2
x)(cos
2
x + sin
2
x) = cos (2x) * 1 = cos 60
o
=
2
20 mar 14:00
Dora:
Dziękuję
20 mar 14:08