układy równań
jolaaa: Rozwiąż układy:
a) x − 2y = 3
2x − 4y = 6
b) −x +2y = 2
2x − 4y = 6
c) x − y =3
2x − 4y = 6
d) x − 2y = 3
2x − 4y = 6
20 mar 13:47
Artur z miasta Neptuna:
a) ... nieskończenie wiele rozwiązań
b) sprzeczny
c) nieskończenie wiele rozwiązań
d) nieskończenie wiele rozwiązań
20 mar 13:48
Artur z miasta Neptuna:
tfu
c) ... ma jedno rozwiązanie (x,y) = (3,0)
20 mar 13:49
jolaaa: mi w podpunkcie c wychodzi (7,4,)
x − y = 3
2x − 4y = 6
x = 3y
2*3y − 4y = 6
2 − y = 6
y = 4
x −4 = 3
x= 7
20 mar 13:53
Artur z miasta Neptuna:
a niby skąd to: x = 3y
20 mar 13:54
jolaaa: x − y = 3 więc x = 3y?
20 mar 13:56
asdf: y = x − 3
20 mar 14:06