matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ostrosłup
tak:
w ostrosłupie prawidłowym trójkątnym o krawędźi podstawy 4, krawędź boczna jest dwa razy dłuższa od krawędzi podstawy.cOblicz objętość
20 mar 12:26
Artur z miasta Neptuna:
a = 4 l = 2a = 8 H =
√
(2/3 *a)
2
+ l
2
= ...
1
V =
P
p
*H = ...
3
20 mar 12:31