jak dalej to zrobic??
aniaa:

stożek o kącie rozwarcia 90stopni ma objętośc 9. oblicz pole powierzchni bocznej tego stożka.
h=r
x= r
√2
V=1/3 * π * r
2 *h
9= π*r
3 / 3
27= π* r
3
r
3 = 27/π
r= 3 /
3√π
20 mar 11:40
aniaa:
20 mar 13:25
asdf: ile masz w odp? Mi wyszło Pb = 9√2 * π13 = 9√2 * 3√π
20 mar 13:41
asdf: albo P
b = π * 9
√2 * (
3√π2)
−1, bo nie wiem czy dobrze skróciłem
20 mar 13:43
Artur z miasta Neptuna:
aniu ... ale Ty miałaś policzyć Pb a nie V
20 mar 13:43
Artur z miasta Neptuna:
ojj sorki
20 mar 13:43
asdf: Arturze a Tobie ile wyszło

?
20 mar 13:44
Artur z miasta Neptuna:
nie mam dzisiaj głowy do liczenia, co chwila jakieś błędy robię
20 mar 13:48
20 mar 13:51
aniaa: w odpowiedzi mam tyle ile Ci wyszło
20 mar 16:58
aniaa: pomoze ktos?
21 mar 16:20