matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
porownywanie stron
paula:
sprawdz czy lewa strona rowna sie prawej:
1+cos2α
cos
2
α=
2
20 mar 11:36
pigor:
... tak , bo ...
np. odwrotnie
P=
1
2
(1+cos2α)=
1
2
(sin
2
α+cos
2
α+cos
2
α−sin
2
α)=
1
2
*2cos
2
α= cos
2
α=
L
20 mar 11:40