okrąg
asdf:

2(∡α + 45
o)= 140
o
∡α + 45
o = 70
o
∡α = 25
o
o takie coś chodzi?
20 mar 11:25
Artur z miasta Neptuna:
a to: 2(∡α + 45o)= 140o skąd masz? chyba że w treści zadania coś było podane
20 mar 11:29
asdf: z twierdzenia
20 mar 11:30
pigor: ... coś tu nie gra , 45
o − źle nie może być

powinno być 35
o , a wtedy także
α =35o ... i tyle . .... :0
20 mar 11:30
asdf: pigor, tylko kąt u samego dołu to nie jest kąt α....
20 mar 11:32
pigor: ...

przepraszam, nie mam racji
asdf masz dobrze

. ...
20 mar 11:33
asdf: każdemu się zdarza, dzięki
20 mar 11:33