Dodatnie wyrazy w ciągu
Lady_C: | | n3−n2−100n+100 | |
Które wyrazy ciągu o wyrazie ogólnym an= |
| , n∈N+ są dodatnie? |
| | 2n+5 | |
10 kwi 20:05
Coma13: mianownik jest zawsze dodatni więc możesz sprowadzić zadanie do:
Które wyrazy ciągu Wx =n3−n2−100n+100 są dodatnie
10 kwi 20:16
Lady_C: W
x=n
2(n−1)−100(n−1)
W
x=(n
2−100)(n−1)
W
x=(n−10)(n+10)(n−1)
10 kwi 20:20
Coma13: TRUE i teraz wykres i przedziały jak chcesz
10 kwi 20:23
Lady_C: dziekuje
10 kwi 20:25
Coma13: to tak jakby robie to w ramach przygotowań do matury
10 kwi 20:26
Lady_C: ja mature mam za rok
10 kwi 20:27
tim: [Ja się wtrącę] Ja mam za 5
10 kwi 20:31
Coma13: czy ktoś wierzy Timowi...
10 kwi 20:32
tim: No naprawdę

Mam ci świadectwo zeskanować z tamtego roku?
10 kwi 20:33
10 kwi 20:34
Lady_C: hahaha w takim razie nie wiesz co Cie czeka

polscy ministrowie oswiaty podchodza z wielka fantazja do tego egzaminu wprowadzajac co
roku wiele zmian..
10 kwi 20:34
tim: To tak czy nie

... ?
10 kwi 20:34
tim: LadyC za 5 lat, będę pisał na aturze ile to 2+2 xD
10 kwi 20:35
Lady_C: albo wprowadza jezyk chinski jako obowiazkowy
10 kwi 20:36
Coma13: cała matura będzie w kodzie binarnym ze względu na komputeryzacje
10 kwi 20:37
tim: To skanować, czy nie? xD
10 kwi 20:40
Coma13: skanuj....i wrzuć na NK znajomi będą zazdrośni
10 kwi 20:41
tim: Nie wrzucę, ale zeskanuje
10 kwi 20:41
Coma13: wstydzisz się oceny z polskiego, ja wiem coś o tym
10 kwi 20:43
Lady_C: moj znajomy pokazal swoim rodzicom falszywe swiadectwo z lepszymi ocenami wiec Twoj skan
to zaden dowod

nie takie numery sie robi hihihih
10 kwi 20:43
tim: NIE

, mam 6.00 xD
Lady
c no wiesz co..., nie jestem taki
10 kwi 20:43
Coma13: a jaki jesteś

...oprócz tego ze wstydliwy..
10 kwi 20:44
tim: Zły
10 kwi 20:45
Coma13: wściekły od urodzenia
10 kwi 20:46
Lady_C: hehe zaczyna sie robic jak w gabinecie psychoterapeutycznym − analiza osobowosci pacjenta

Tim − sluchamy ;−)
10 kwi 20:47
Coma13: najważniejsza jest potrzeba klienta...więc musimy Timowi pomóc...
10 kwi 20:49
Coma13: a rachunek to później

10 kwi 20:49
tim: Możecie mi powiedzieć, co myślicie o Matmixie

... Cena nie gra roli xD
10 kwi 20:50
Coma13: tzn dasz rade bo jesteś genialny ;−)
10 kwi 20:51
Lady_C: zaraz zaraz

ale to Ty miales mowic nie my
10 kwi 20:51
Coma13: tzn osoba która ma 6 z matmy ma jakieś szanse..tak z doświadczenia wiem...czytaj ja nic
nie osiągnąłem a chyba próbowałem 2 lata temu
10 kwi 20:52
tim: http://img2.vpx.pl/up/20090410/img_0063.jpg
OCENY NIEDŁUGO
10 kwi 20:53
Coma13: Lady C on ma chyba jakaś blokadę.... i się Nas boi....
10 kwi 20:53
tim: Bo sobie przeglądałem niektóre nie takie złe
10 kwi 20:54
tim: No to zadawajcie pytania
10 kwi 20:54
Coma13: no ładnie 1994 AD...zapaleniec na matematykę....
10 kwi 20:54
Coma13: Twoi rodzice uczą matematyki?
10 kwi 20:55
tim: No

Niektóre informacje ukryte
10 kwi 20:55
tim: NIE

Moja mama chemi, a tata niczego xD
10 kwi 20:55
Lady_C: biedaczek

trudno.. moze kiedys sie otworzy przed nami − LICEALISTAMI <lans> hahahahahhahahaa
10 kwi 20:55
tim: Może
10 kwi 20:56
10 kwi 20:57
tim: Coma bardzo podobny nick do Cometa

, Lady C podobnie
10 kwi 20:58
tim: http://www.voila.pl/109/jrd6j/?1 OCENY
10 kwi 20:59
Lady_C: Coma − a co zdajesz i jaki poziom
10 kwi 20:59
Coma13: Kometa nigdy nie widziałem....chociaż będąc zapaleńcem w stylu astronomicznym to już
rożne obiekty na niebie zdarzało mi się podziwiać
10 kwi 20:59
Coma13: ja.. matma, fizyka, Wos, pisemny angol − rozszerzenie
i polak oraz ustny angol podstawa
10 kwi 21:00
tim: Nie za dużo? xD
10 kwi 21:00
10 kwi 21:01
Coma13: a no tak spontanicznie pójdzie jakoś
10 kwi 21:01
tim: No tylko z wfu

słabiutkooo

... Ja bym się bał WOSU

i ROZSZERZONY ANGOL
10 kwi 21:02
Coma13: no bede miał po 40% i mnie wszędzie przyjmą
10 kwi 21:04
Lady_C: 6.0 − genialne dziecko

u Comy maturalny mix − ten humanistyczny wos nie pasuje mi w tym zestawieniu jakos
10 kwi 21:05
Coma13: no ale może pójde na psychologie? trzeba sobie zostawić taką możliwość
10 kwi 21:06
Lady_C: z tego co wiem to na wiekszosc uniwerkow na psychologie wymagaja rozszerzony pol jakis
obcy jezyk i do wyboru matme hist lub biologie
10 kwi 21:10
Coma13: a biologie to rozumiem...jak nie można czuba wyleczyć to trzeba otruć.... no ale wos też
się przyda w momencie obrony w sądzie
10 kwi 21:13
Lady_C: heheh − obrona w sądzie to moja specjalnosc − wybieram sie na prawo
10 kwi 21:16
Coma13: idź na politechnikę....tutaj na forum się nauczysz matmy
10 kwi 21:17
Lady_C: hehehe nie jestem az tak beznadziejna z matmy w 1 klasie lo mialam 5 , a w 1 semestrze 2
klasy 4 (poziom podstawowy) − ale politecznika to nie moja bajka
10 kwi 21:21
Coma13: no dlatego pisze ze mozesz iśc...a po prawie to niestety ale mozesz nie miec pracy
10 kwi 21:23
Lady_C: nic w zyciu nie ma pewnego

ale juz jestem zdecydowana na prawo i wierze ze uda mi sie duzo osiagnac w tej dziedzinie
10 kwi 21:28
Coma13: pewna jest śmierć

tzn smutne to ale prawdziwe... chociaz jak sie patrzy na niektóre
gwaizdy popu..
10 kwi 21:29
Lady_C: gwiazdy popu − mile (na antenie) ladne (i to tez nie zawsze

) i niestety maja niewiele
madrego do powiedzenia
10 kwi 21:33
Coma13: tzn Doda ma wysokie IQ podobno....
10 kwi 21:35
Coma13: mówiąc o tym ze śmierć jest nie pewna myślałem np o Jacksonie, Cher czy Madonnie

ludzie nie dozabicia grająod zawsze
10 kwi 21:35
Lady_C: moim zdaniem IQ Dody to dosyc chwitliwa forma PR

hehhe − inaczej odczytalam Twoja wypowiedz

aczkolwiek z dlugoscia zycia gwiazd roznie
bywa (nie chodzi mi jedynie o wykonawcow popowych) − dragi strzelaniny zamachy
psychofanow − niebezpieczne srodowisko xD
10 kwi 21:41
Coma13: ogólnie najlepiej nie wychodzić z domu...zawsze można się potknąć o krawężnik...
10 kwi 21:44
Coma13: dobra Lady C dawaj jakies zadanie...najlepiej w nowym poście
10 kwi 21:44
Lady_C: skoro tak bardzo chcesz moge poszukac jakies nierozwiazane w mojej pracy domowej

d
milo sie z Toba rozmawia
10 kwi 21:47
Coma13: tzn ja tu od wczoraj dopiero ale mi się podoba....miło z inteligentnymi ludźmi
popisać....(nie to co na gg moim)

10 kwi 21:49
Lady_C: ja juz wczesniej patrzylam na zadania ale dzisiaj dopiero sie udzielam z moimi
zadaniowymi problemami

apropo potykania sie o kraweznik − ja jestem optymistka − zycie jest piekne

D wiec
krawezniki tez HAHHAHA
nowy post juz utworzony

ja na inteligencje swoich przyjaciol nie narzekam
10 kwi 21:55