matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosta o równaniu y=m ma jeden punkt wspólny z wykresem funkcji f(x)=2(x-3)^2+5
Lili:
prosta o równaniu y=m ma jeden punkt wspólny z wykresem funkcji f(x)=2(x−3)
2
+5 gdy m=
?
20 mar 11:12
Jack:
podstaw za f(x)=m i policz przypadek gdy Δ=0.
20 mar 11:13
asdf:
m = 5
20 mar 11:14
Jack:
racja, widać.
20 mar 11:16