matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag geometryczny
paula:
oblicz sume 8 wyrazow ciagu geometrycznego w ktorym a
2
=3, a
6
=243.
20 mar 10:34
Artur z miasta Neptuna:
a
6
= a
1
q
5
a
2
=a
1
q
1
a
6
a
1
q
5
243
=
= q
4
=
= 81 ⇔ q =
a
2
a
1
q
3
a
2
a
1
=
= ...
q
1−q
8
S
8
= a
1
= ...
1−q
20 mar 10:38