Punkt S = (2, -3) jest środkiem odcinka AB, w którym A = (-3, -2). Wówczas:
Olcia: Punkt S = (2, −3) jest środkiem odcinka AB, w którym A = (−3, −2). Wówczas:
A. B = (−7, − 4) B. B = (7, − 4) C. B = (−7, 4) D. B = (7,4)
Proszę o rozwiązanie
20 mar 10:21
Artur z miasta Neptuna:
XB − XA
YB − YA
Jaki jest wzór na współrzędne środka odcinka (
;
) ... bardzo
2
2
ładnie
więc:
XB − (−3)
= 2
2
YB − (−2)
= −3
2
wylicz XB i YB
20 mar 10:25
Artur z miasta Neptuna:
tfu miało być:
XB+ XA
YB+ YA
(
;
)
2
2
20 mar 10:36
Olcia: Dziękuję bardzo
20 mar 10:53
ola: Dany jest ciąg(an)określony wzorem: an=(n+5)(n+4)(n+1)n. Liczba ujemnych wyrazów tego ciągu
jest równa:
0,1,2,3 ?