matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole rownolegloboku
karola:
oblicz pole równolegloboku o bokach 1dm i 4cm o kacie 150stopni
20 mar 09:18
Aga1:
wystarczy podstawić do wzoru P=a*b*sinα=1*4*sin150
0
=
20 mar 09:23
karola:
dzięki za pomoc
20 mar 09:37