wektory...
Martyna: 1. Znajdź współrzędne punktu, który otrzymamy po przesunięciu punktu (−1,7) o wektor AB, jeśli
:
a) A=(3,−2) B=(−3,2)
b) A=(t,5−t) B=(1−t,t+1)
2. Sprawdź, czy proste o równaniach −3x+5y=−11, 5x+2y=−23 i 6x−7y=10 przecinają się w jednym
punkcie.
3. Dane są wektory u=[6,−18], v=[5,−8] i w=[−16,55]. Czy wektory u oraz v−w są równoległe?
20 mar 09:09
pomagacz:
__
1. AB = (x
B − x
A, y
B − y
A) = (−3 − 3, 2 − (−2)) = (−6, 4)
2. f(x) = g(x) = h(x)
3. karteczka rysujesz
20 mar 09:15