matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ja:
Przepraszam, że nawaliłam 3 takie same posty, ale coś mi się internet spsuł...
20 mar 01:42
Eta:
W każdym trapezie 2α+2β= 180
o
⇒ α+β=90
o
i kąty AED i EDC −−− naprzemianległe to w ΔAEO γ= 180
o
−(α+β)= 90
o
20 mar 02:10