pomocy proszę Fragment wykresu funkcji kwadratowej o współczynniku IaI=U{1}{2}
Ewelka: | | 1 | |
Fragment wykresu funkcji kwadratowej o współczynniku IaI= |
| przedstawiono na rysunku. |
| | 2 | |
Wzór tej funkcji jaką ma postać?
20 mar 01:28
Eta:
Gdzie ten rysunek? bo nie widzę
20 mar 01:29
Ewelka:
20 mar 01:34
Ewelka: a bo nie wiem jak tu to narysować, narazie udało mi się główne punkty zaznaczyć
20 mar 01:35
Ewelka:
20 mar 01:43
Eta:
jedynie co widzą to:
x
1= −2 x
2= 6
to
| | x1+x2 | |
xw= |
| = ........... = 2 i ramiona paraboli do dołu |
| | 2 | |
reszty nie widzę
20 mar 01:44
Ewelka: a wzór tej funkcji to jaką może mieć postać
20 mar 01:46
Eta:
Podaj ten punkt najwyżej położony W ( ......., ? ) W( 2, ?)
20 mar 01:48
Eta:
| | 1 | |
f(x) = − |
| (x−xw)2 +yw yw=? ( nie widzę z tego rysunku) |
| | 2 | |
20 mar 01:51
Ewelka: mam 4 odpowiedzi :
20 mar 01:55
Ewelka: chyba odpowiedź A
20 mar 01:56
Eta:
Teraz widzę,że
Poprawna odp: to C)
| | 1 | |
bo x1= −2 x2= 6 i a= − |
| |
| | 2 | |
z postaci iloczynowej
f(x)= a(x−x
1)(x−x
2)
20 mar 02:15