matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaka jest postać iloczynowa funkcji f(x)=-U{1}{4}x^2-24x
Ewcia:
1
Jaka jest postać iloczynowa funkcji f(x)=−
x
2
−24x
4
20 mar 00:30
pigor:
... np. tak :
1
4
x
2
−24x =
1
4
x (x−4*24) =
1
4
x (x−96)
− szukana postać iloczynowa .
20 mar 00:50