wykres funkcji f(x)=2^2
ewa08: wykres funkcji f(x)=2x2 przesunięto równolegle do osi x o dwie jednostki w prawo i równolegle
do osi y o jedną jednostkę w dół. Wierzchołek W wykresu funkcji, który otrzymano jakie ma
współrzędne ?
19 mar 23:13
Artur z miasta Neptuna:
po przesunięciu otrzymano funkcję:
g(x) = 2(x−2)2 −1
wierzchołek ma współrzędne (2,−1)
19 mar 23:18
ewa08: oj to ja myślałam że tylko ja jestem noga z tego bo nikt nie może chyba tego rozwiązać, dacie
rade mi pomóc ? proszę
19 mar 23:19
ewa08: oj oj dzięki
19 mar 23:20
Artur z miasta Neptuna:
a co Ty taka niecierpliwa
19 mar 23:20
iga1: aj bo mam parę zadań na jutro do zrobienia a wogóle tego nie czaję
19 mar 23:32