Jednym z pierwiastków równania 12-6x=(4-2x)(x+6) jest liczba:
wera: Jednym z pierwiastków równania 12−6x=(4−2x)(x+6) jest liczba:
A. −6
B. 2
C. 12
D. 0
19 mar 22:04
Artur z miasta Neptuna:
x=2
19 mar 22:06
Beti: A. x= −6
19 mar 22:07
asdf: 12 − 6x = 4x + 24 − 2x2 − 12x
2x2 +2x − 12 = 0
Δ = 100
x1 = (−2 − 10) * 0,5 = −6
odp a
19 mar 22:09
Saizou : 12−6x=(4−2x)(x+6)
12−6x=4x+24−2x
2−8x
2x
2+2x−12=0
x
2+x−6=0
Δ=1+24=25
√Δ=5
19 mar 22:09
Beti: a nie sorry

odp. B
19 mar 22:10
asdf: | | 1 | |
* |
| ...KOŃCZE NA DZISIAJ BO JUŻ SIĘ "GUBIE"  |
| | 4 | |
19 mar 22:11