Prosta o równaniu y=-5x+3 jest prostopadła do prostej o równaniu:
wera: Prosta o równaniu y=−5x+3 jest prostopadła do prostej o równaniu:
A. y=−15x+3
B. y=0,2x+2
C. y= 5x+3
D y= −5x−13
19 mar 22:01
Yorgoos: B
19 mar 22:03
Beti: −5a = −1
czyli odp.
B
19 mar 22:04
Saizou : −5*a=−1
−5a=−1
a=0,2 każda prosta o a=0,2 jest prostopadła do y=−5x+3
19 mar 22:05
kama: do prostej y=0,2x+2
ponieważ współczynniki prostych prostopadłych powinny być przeciwne i odwrotne :
0,2=15 a w pierwszej funkcji −5
19 mar 22:05