n silnia!
Lozo: Jak rozłożyć n! na mniejsze czynniki o wyrazach ogólnych?
19 mar 21:42
Artur z miasta Neptuna:
n! = 1*2*3*4*...*n
nie rozumiem, jak chcesz ten iloczyn 'rozkładać' ... może dasz nam zadanko
19 mar 21:43
Artur z miasta Neptuna:
n! = 1*2*3*4*...*n
nie rozumiem, jak chcesz ten iloczyn 'rozkładać' ... może dasz nam zadanko
19 mar 21:44
Yorgoos: a może n! =(n−1)! *n

19 mar 21:45
Eta:
A może.... n!= (n−3)!*(n−2)(n−1)*n
19 mar 21:46
Yorgoos: dokładnie...może o taki rozkład chodzi...
19 mar 21:47
Lozo: Dokładnie o coś takiego, tylko nie wiedziałem, jak to dokładnie opisać.

A w takim razie dla (2n+2)! będzie coś takiego...?
(2n+2)! = (2n−1)!*2n*(2n+1)*(2n+2)
19 mar 21:49
Yorgoos: BRAWO
19 mar 21:50
Eta:
ok
19 mar 21:50
Lozo: Dzięki wielkie
19 mar 21:54