Ujemnych wyrazów ciągu określonego wzorem an= n^2-4n-21 jest:
Ola: Ujemnych wyrazów ciągu określonego wzorem an= n2−4n−21 jest:
A. dziewięć
B osiem
C. siedem
D. sześć
19 mar 21:34
Artur z miasta Neptuna:
n
2 − 4n − 21 = (n+3)(n−7)
czyli ile jest ujemnych
19 mar 21:34
asdf: 8?
19 mar 21:36
Artur z miasta Neptuna:
yyy .. niee
19 mar 21:37
Artur z miasta Neptuna:
asdf ... strzelaj dalej
19 mar 21:38
asdf: n −1 < 0, czyli n> 0 jest tylko 7, 7−1 < 0
odp: E
19 mar 21:41
asdf: odp: E − sześć
19 mar 21:45