matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Usuwając niewymierność z mianownika ułamka U{ 3+2p{2} }{ 3p{2} }
Ola:
3+2
√
2
Usuwając niewymierność z mianownika ułamka
otrzymamy:
3
√
2
A.
5
3
3
√
2
+2
B.
3
3
√
2
+4
C.
6
D. 2
19 mar 21:23
Jolanta:
pomnóz licznik i mianownik przez
√
2
19 mar 21:24
asdf:
9
√
2
+ 12
3
√
2
+ 4
U{3 + 2
√
2
}{3
√
2
=
=
18
6
19 mar 21:24
Saizou :
3+2
√
2
3
√
2
9
√
3
+12
3
√
3
+4
*
=
=
3
√
2
3
√
2
18
6
19 mar 21:25