matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz przekatna prostopadłościanu
zawada:
Oblicz przekątną prostopadłościanu o wysokości 3x4x5
19 mar 21:04
kama:
3
2
+4
2
=x
2
9+16=x
2
x
2
=25 x=5 x
2
+5
2
=d
2
25+25=d
2
d
2
=50 d=
√
50
=5
√
2
19 mar 21:12