matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jeśli 0,7 liczby jest równe 0,07, to liczba x jest równa:
Ewelaina:
Jeśli 0,7 liczby jest równe 0,07, to liczba x jest równa: A. 10 B.
1
10
C. 100 D.
1
100
19 mar 20:57
Tragos:
0,7x = 0,07
1
x = 0,1 =
10
19 mar 20:58
Eta:
odp: B) bo: 0,7*x= 0,07 ⇒ x=.........
19 mar 20:58