matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak oblicza sie wielomiany
ela:
x∧3+4x⋀2−2x−8=0
19 mar 20:41
Piotrek:
x
2
(x+4)−2(x+4)=0 (x
2
−2) −2(x+4)=0 (x−
√
2
)(x+
√
2
)(x+4)=0 x=
√
2
lub x=−
√
2
lub x=−4
19 mar 20:58
nika:
x
3
−3x
2
+4x−12=0
19 mar 21:28
ela:
dzięki wielkie
19 mar 21:32