PILNE ! Błagam o pomoc i krótkie wytłumaczenie
Patrycja: jesli kat alfa jest ostry i cos alfa = 37, wtedy sin alfa jest równy ?
19 mar 20:06
Basia:
wylicz z jedynki trygonometrycznej
dla każdego kąta ostrego wszystkie f.trygonometryczne przyjmują wartości dodatnie
19 mar 20:08
Patrycja: a coś bliżej? możesz mi to rozwiązać i rozpisać? Nie umiem tego zrozumieć
19 mar 20:11
asdf:
Z tw. pitagorasa:
7
2 = 3
2 + x
2
19 mar 20:11
Patrycja: coś mi nie wychodzi.. mam zaćmienie umysłu...
19 mar 20:13
Patrycja: i ma zrobić 72=32+x2
72−32=x2
49−9=x2
40=x2 ? ? ?
19 mar 20:16
Patrycja: nie wiem...
19 mar 20:17
asdf: no już zrobiłaś zadanie przecież

x
2 = 40
x =
√40
x = 2
√10
| | 2√10 | | √40 | |
sinα = |
| albo |
| , ale to jest to samo  |
| | 7 | | 7 | |
19 mar 20:19
Patrycja: jejku ... jestem taka ogarnięta z matematyki że nie wiem że zadanie skończyłam

dziękuję
ślicznie za pomoc
19 mar 20:22
asdf: prosze

, a w zamian za to napiszesz mi referat na mature z polskiego?
19 mar 20:23
Patrycja: a jaki temat?
19 mar 20:44
asdf: Portret Jana Pawła 2 w mediach, literaturze i innych sztukach
19 mar 20:44
Patrycja: to zależy na kiedy potrzebujesz... jak odległy w miarę termin to mogę Ci napisać...
19 mar 20:53
asdf: no to fajnie

mam na 20 kwietnia
19 mar 20:53
asdf: to jak?
19 mar 20:58
Patrycja: a to spokojnie

napiszę Ci daj e mail
19 mar 21:07
asdf: marekwozniak1992@gmail.com
odezwij się najlepiej za niedługo bo tak to zapomnę ustawić kontaktów....
19 mar 21:12
Patrycja: ok
19 mar 21:13
Patrycja: zaraz na pocztę się odezwę i dam ci na siebie namiar żebyś mi przypomniał
19 mar 21:14
Patrycja: już
19 mar 21:16