odczytaj współrzędne środka i długośći promienia
Renata: odczytaj współrzędne środka i długośći promienia
(x+3)2 + (y−1)2 = 2 wiem że do tego trzeba wzór ale nie wiem jak odczytać współrzędne i jeśli
by ktoś mógł mi napisać jak to bym porównała z góry dziękuje za pomoc
19 mar 19:56
Renata: S ( −3,−1) a r było byłoby 4 ?
19 mar 19:58
daniel: s=(−3,1)
r= √2
19 mar 19:59
asdf: (x − a)2 + (y − b)2 = r2
S(a,b)
r − promień
19 mar 19:59
Basia:
(x−a)2+(y−b)2 = r2
a = −3
b = 1
r2 = 2
r = ...............................
19 mar 20:00
Renata: dziękuje bardzo właśnie zastanawiałam się czy to będzie 1 czy jednak − 1
19 mar 20:33