matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cos=-0.5
Infii:
Witam
1
cos α=−
jak obliczyć że to jest 120 stopni?
2
19 mar 19:41
Beti:
np tak:
1
−
= −cos60
o
= cos(180
o
− 60
o
) = cos120
o
→
α=120
o
2
oczywiście kąt α może też mieć 240
o
, wszystko zależy od treści zad.
19 mar 19:46