matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
klaudia:
Dana jest funkcja f(x) =
2
x−a
+b Wyznacz a i b wiedząc ze asymptotą jest x=−2 i do wykresu tej funkcji nalezy punkt A=(0,−3)
19 mar 18:59
Aga1:
2
f(x)=
+b
x+2
2
−3=
+b
0+2
19 mar 19:11