matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomian
Marika:
wielomiany p(x)=x
4
+3x
2
+7x−8 i w(x)=ax
4
+bx
2
−7x−3b+a sa przeciwne wtedy; Aa=1 b=0 Ba=0 b=3 Ca=−1 b=−3 Da=−2 b=1
19 mar 18:38
Aga1:
a+1=0 b+3=0 −3b+a−8=0
19 mar 18:44