matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Marika:
liczba 3 jest miejscem zerowym funkcji liniowej f(x)=3x+m−6 , m=
19 mar 18:19
Yorgoos:
tzn że f(3)=0
19 mar 18:19
pomagacz:
f(3) = 0
19 mar 18:19
Yorgoos:
3*3+m−6=0 9+m−6=0 3+m =0 m=−3
19 mar 18:20
Justyna:
15 kwi 17:04