matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
ela:
Wyznacz objętość stożka, którego tworząca ma długość 12 cm i jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod katem o mierze 30 stopni
19 mar 16:53
Aga1:
α=30
0
l=12 h=6 r=6
√
3
1
V=
πr
2
*h=
3
19 mar 17:05
ela:
Dzięki
19 mar 17:08