Zapisz równanie okręgu o środku ...
Renata: Zapisz równanie okręgu o środku :
a) W punkcie (−2,3) i promieniu √2
b) W punkcie (2,0) i promieniu 3
19 mar 16:46
ktoś: Podstawiasz do wzoru na równanie okręgu cała filozofia
19 mar 16:53
19 mar 16:55
ktoś: (x−a)2 + (y−b)2=r2
19 mar 16:56
ktoś: środek to pkt a,b a promień r
19 mar 16:58
ktoś: a) (x−(−2))2 + (y−3)2=√2
(x+2)2+(y−3)2=2
dasz radę dalej?
19 mar 17:00
ktoś: drobna korekta:
tam gdzie jest
√2ma być na końcu jeszcze
2 
i masz gotowe równanie
19 mar 17:07
Renata: Mógłby ktoś mi to rozwiązać ?
19 mar 19:39
Renata: to będzie ?
a) (x−(−2))2 + (y−3)2=(√2)2 =
(x+2)2 + (y−3)2 = 2
19 mar 19:43