suma wszystkich krawedzi szescianu jest rowna 84 cm . obwod jednej sciany....
Marika: suma wszystkich krawedzi szescianu jest rowna 84 cm . obwod jednej sciany jest rowny?
19 mar 16:39
ktoś: podstawiasz do wzoru 6a2=84
19 mar 16:40
ktoś: a nie sorki to będzie tak:
19 mar 16:40
ktoś: Wszystkich krawędzi jest 12 i wszystkie są równe. Podziel 84 przez 12 i masz jedną krawędź.
19 mar 16:41
ktoś: 84:12=7
jedna ściana ma 4 krawędzie
7*4=28 zgadza się?
19 mar 16:43
Marika: tak mam taka odp
19 mar 16:49