matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Marika:
ctg32stopnie * sin 32 stopnie
liczba
jest rowna?
cos 32 stopnie
19 mar 16:38
Basia:
cosα
cos32
podstaw: ctgα=
czyli ctg32 =
sinα
sin32
19 mar 17:03
Marika:
nie wychodzi mi dalej wychodzi mi 1/cos
19 mar 17:27
Tragos:
sinα
lub
= tgα
cosα
ctgα * tgα = 1
19 mar 17:30